Европейската комисия обяви наградите # SaferInternet4EU!

23 Март 2018
« към Кампании

Европейската комисия стартира наградите # SaferInternet4EU!
Целта е да се възнаградят и да се отпразнуват отличните постижения и добрите практики в областта на европейската сигурност -безопасен интернет - ползван от организации, учители и младежи.
Наградите са оявени  в три категории:
- Конкурс за най-добри практики за организации, които са свързани с висококачествена и новаторска онлайн програма за обучение по безопасност, кампания за повишаване на осведомеността и ресурсите, насочена към младите хора, учителите или родителите. Тази категория е отворена за публични ичастни организации (включително организациите на Insafe мрежа), специалисти или академични среди, които работят в една от страните, ползващи се от програмата "По-добра интернет" в рамките на Механизма за свързване на Европа (CEF), т.е. ЕС-28, Исландия и Норвегия.
- Конкурс за най-добри практики за учители, който възнаграждава забележителна и вдъхновяваща инициатива / ресурс / инструмент / решение от един учител или група от учители.
- Конкурс за най-добра практика за младите хора, възнаграждавайки забележителна и вдъхновяваща инициатива / ресурс / инструмент / решение от един млад човек или група младежи.
Всички най-добри практики трябва да се съсредоточат върху въпроси, свързани с: "По-добър интернет за децата" (BIK), като се занимават с теми като: фалшиви новини, кибертормоз, загриженост за неприкосновеността на личния живот, козметика, излагане на вредно или тревожно съдържание или аспекти на кибернетичната хигиена, сигурност на паролата, кибернетична сигурност и т.н.
Практиките, с които се участва, трябва да са създадени  в последните две години (след 1 март 2016 г.) и могат да бъдат представени на всеки от езиците на ЕС.
Кандидатите
Кандидатите трябва да работят (в случай на организации) или граждани или жители (в случая на физически лица) най-малко в една от страните, ползващи се от Програмата за по-добър интернет, в рамките на Механизма за свързване на Европа (CEF), т.е. Норвегия.
За младежката категория кандидатите трябва да са на възраст между 13 и 19 години.
Краен срок: 15 май 2018 г.
Повече информация: http://bit.ly/2oRlSQD
« към Кампании

Календар

Информационни материали

Европейски корпус за солидарност