ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В КАМПАНИЯТА "ПОДАРЕТЕ КНИГА"

09 Януари 2015
« към Кампании

От няколко години доброволци на "Подарете книга" посещават домове за деца, лишени от родителска грижа, в цялата страна. Децата от домовете са уморени от групови събития и истински ефект има, когато успят да създадат трайно приятелство с някого. Тогава се чувстват ценени, обичани, значими. Много доброволци вече станаха приятели с децата в различни домове в страната, гостуват им веднъж в месеца, говорят си с тях по телефона или по интернет. Промяната у децата, които имат доброволци, е огромна и затова сега се търсят още. Иди да се запознаеш и ти с децата и да станеш техен ментор или всъщност приятел.

КАКВО Е "ПОДАРЕТЕ КНИГА"?

"Подарете книга" е инициатива започнала през 2010 г., две години след това станахме и официално фондация. Ние сме група от доброволци, които събират книги в домовете си или на работа, и в края на всеки месец ги носим в домове за сираци. Обиколили сме десетки от тези домове, занесохме хиляди книги и заведохме много хора, които искат да общуват с децата. Така се научихме, че именно от общуването е имало най-голяма нужда и резултат.

Сега търсим още хора (но и книги), които искат да отидат там и да се запознаят с децата, да се сприятелят с тях, да им ходят на гости за рождените дни, да им изпратят книга за първия учебен и дори да има с кого да споделят, когато се влюбят – или просто всичко, което един приятел може да направи. И след това, когато си имате доверие, както приятелите си имат, те ще ви повярват и за книгите, че са важни, и за живота – че не е като в сиропиталището – държавата вече не им е длъжна и трябва да се оправят сами. И когато видите, че са станали смели и борбени млади хора, до някъде и заради вас, това си струва всичкото време.

« към Кампании

Календар

Анкета

Какво знаете за ТСА?

Всички анкети »

Информационни материали