Световна седмица по предприемачество

14 Октомври 2014
« към Кампании

Световната седмица по предприемачество е инициатива на Ewing Marion Kauffman Foundation и Make Your Mark и обединява държави от всички континенти. Тя стартира през 2008 г. с цел да вдъхнови младите хора да прегърнат иновациите, въображението и творческия подход и да превърнат идеите си в реалност. Официален домакин на Седмицата по предприемачество за България е Джуниър Ачийвмънт България.

Ученици, учители, предприемачи, бизнес лидери, работодатели, лидери на неправителствения сектор, държавни лидери и много други участват в серия местни, национални и глобални инициативи по целия свят - онлайн и на живо, големи състезания и малки събирания за мрежова комуникация. Всяка година тази инициатива ще вдъхновява появата на следващото поколение предприемачи. Те ще започнат да придобиват познания, умения и социални контакти, необходими за създаването и поддържането на иновативни, устойчиви предприятия, които ще имат положителен ефект върху техния живот, семейства и общности.

Подкрепена на най-високо правителствено ниво в много държави, през 2008 г. Световната седмица на предприемачеството пожъна огромен успех и даде брилянтен пример за това какво може да се постигне, когато различни идеи и култури се обединяват около идеята за предприемачеството. През 2009 г. Седмицата създаде поле за изявата на идеите на младите хора относно най-важните обществени проблеми - от намаляването на бедността до промените в климата - и така насърчи възникването на глобална култура, която цени предприемачите като двигателите на икономическия и социалния просперитет.

« към Кампании

Календар

Анкета

Какво знаете за ТСА?

Всички анкети »

Информационни материали