#ДасигражданинЕСуперяко

15 Февруари 2021
« към Кампании

Oт името на Представителството на Европейската комисия в България имаме удоволствието да ви информираме за старта на кампанията за Гражданско образование и насърчаване на активното гражданство #ДасигражданинЕСуперяко.

От септември 2020 г. учениците в 11. клас за първи път изучават Гражданско образование в училище. В съответствие с учебния план Европейската комисия в България заедно с най-популярния образователен портал Уча.се и Софийска платформа изготвиха 36 видео урока ,които са на разположение на учениците напълно безплатно. Темите варират от свобода и човешко достойнство, през избори и медии, до гражданско участие, Европейски съюз и демокрация.

С този проект Европейският съюз насърчава гражданското образование и по-голямото участие на младежите в обществото. Бъдещето на демокрацията зависи от младите хора, затова е от първостепенно значение те да познават основните демократични ценности и обществени процеси, да бъдат будни граждани и да предизвикват промяна за едно по-добро бъдеще в България. 

Чрез кампанията #ДасигражданинЕСуперяко Европейската комисия в България се стреми да ангажира възможно най-много хора в разговор за гражданското образование и активното гражданство у нас. Млади хора, родители, учители, експерти и граждани – всички те имат важна роля в този дебат. Кампанията се провежда онлайн между ноември 2020 г. и февруари 2021 г. 

Гражданското образование е важно за развитието на България!

Промяната започва с младите, но продължава цял живот.

« към Кампании

Календар

Информационни материали

Европейски корпус за солидарност