Четвърто национално състезание по правопис на английски език - Spelling bee

29 Октомври 2013
« към Образование

Четвъртото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee ще се проведе през пролетта на 2014 г. Третото състезание през миналата учебна година привлече рекорден брой участници - повече от 5500 ученици от 236 училища в България!
Spelling Bee е състезание, при което състезателите “спелуват”, т.е. произнасят думи на английски език буква по буква. Подготовката и участието в състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява. Учителите получават допълнителни материали и идеи за разнообразяване на преподаването на английска лексика и граматика в средния курс на обучение.
Състезанието е насочено към ученици до 7 клас, на възраст до 14 години, от всички общински и държавни училища в страната. Състезанието се провежда в три етапа: училищен, регионален и национален. Участниците и победителите във всеки етап получават сертификати и други награди, а за финалистите ще бъде организиран едноседмичен летен езиков лагер.
Регистрацията започна на 28 октомври 2013 г. и ще бъде отворена до 8 ноември 2013 г. или до запълване на местата. Регистриралите се училища ще заплатят еднократно 25 лева такса участие за училище.
Можете да нaучите повече за състезанието в официалния му сайт.

« към Образование

Календар

Информационни материали

Европейски корпус за солидарност