Проект за обучение на адвокати в сферата на правата на човека

02 Октомври 2013
« към Образование

С цел осигуряване на студентите по право  възможност да придобият практически опит, Европейската асоциация на студентите юристи (ELSA), стартира второто издание на симулация на  Европейския съд по човешките права  в сътрудничество със Съвета на Европа.

Конкурсът, който симулира дейността на жалбите до Европейския съд по правата на човека, е отворен за всички студенти от страни, членки на  ELSA, както и за страните, членки на Съвета на Европа.

Симулацията на съдебен процес  обикновено се разделя на две фази: писмена и  устна. В писмената част участниците изработват становища или мемориали от името на ищеца и ответника.

Писмената фаза води до устната фаза, което означава, симулации на съдебни заседания, където студентите представляват ищеца и ответника. Отборите ще разглежат  фиктивни дела  и  писмени заявления за всяка от страните.

Отборите ще бъдат оценявани въз основа на техните писмени признания и най-добрите 16 отбора ще се състезават в европейски финал в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, Франция.

Отборът победител ще бъде награден със стаж в Европейския съд по правата на човека в Страсбург за период от един месец.

Краен срок за изпращане на въпроси: 10-ти Октомври, 2013.

Краен срок за регистрация: 31 Октомври 2013, 24:00 CET.

Краен срок за писмено изложение: 15-ти ноември, 2013, 24:00 CET.

Повече информация може да получите тук:  http://www.humanrightsmootcourt.org/

« към Образование

Календар

Информационни материали

Европейски корпус за солидарност