Европейският парламент търси екип от млади репортери

12 Декември 2017
« към Стажове и работа

Ако сте млад, заинтересован от политически дебати и талантлив писател, това  е за вас!

Европейското младежко събитие (EYE) ще се проведе от 1 до 2 юни 2018 г. в Европейския парламент в Страсбург, Франция. Европейският парламент търси екип от млади репортери, който да обхване EYE2018 и да изтъкне най-важните и горещо обсъждани идеи.

Докладът на ЕНП, подготвен от младите журналисти, ще послужи като източник на вдъхновение за членовете на Европейския парламент и ще им даде ясна представа за тревогите, мечтите и бъдещите перспективи на младите хора.

Екипът от млади репортери ще се състои от 2-ма главни редактори, които са английски местни оратори, 5-ма  специалисти и 3-ма репортери и ще бъдат координирани от Европейската младежка преса. Допустимите кандидати трябва да са на възраст между 18 и 30 години и да са граждани на ЕС.

Как да кандидатствам?

За да кандидатствате, трябва да изпратите видео: до 100 секунди, което да покаже вашата личност и да обясни вашата лична мотивация да работите по този проект. Видеоклипът, който трябва да е на английски език, трябва да бъде качен на Vimeo или YouTube и връзката да бъде включена във формуляра за кандидатстване.

Избраните кандидати трябва да бъдат на разположение преди събитието, за да участват в подготвителни срещи с организационния екип на EYE и редакционния екип на EYE Report.

Една подготвителна среща ще се проведе в Брюксел между 9 и 13 април 2018 г.

Краен срок: 21 януари 2018 г., 12:00 часа CET.

Научете повече: http://bit.ly/2Amzx9E

« към Стажове и работа

Календар

Информационни материали

Европейски корпус за солидарност