Обявени са стипендии за интеграция

08 Март 2018
« към Стипендии

Проектът има за цел да предостави малки и мащабни средства на учениците от средното образование на местно, регионално и национално ниво, за да даде възможност на мигрантите, независимо от това  от къде идват, да предприемат действия, за да подобрят интеграцията на своите мигранти и бежанци в училищната общност и в средната образователна среда, както и да се повиши осведомеността на местно, регионално и национално равнище по въпросите,  с които учениците мигранти и бежанци се сблъскват през целия си процес на интеграция.
През тази година, в зависимост от плана и нивото на дейност, заявленията за безвъзмездни средства могат да бъдат получени по два възможни начина.
Първи начин: за инициатива на ученици от средните училища или на ученически съюзи, действащи на местно, регионално или национално ниво, да имат творческа идея как да се подпомогне интеграцията на ученици и студенти  - бежанци и мигранти. В зависимост от размера на организацията и идеята за проект, безвъзмездната помощ може да бъде от 1000 до 4000 евро.
Втори начин: за членуващите, кандидатстващите или филиалните организации на OBESSU, заинтересовани да реализират проекта "Семена за интеграция", като го популяризират, така че дори студентите, живеещи в селски райони и малки градове, да знаят за него и да могат да се възползват от възможностите, които предлага. Задачите на кандидатите ще бъдат да мотивират участниците в проекта да кандидатстват и да им помогнат в процеса на кандидатстване.
Дейностите включват организиране на обучение по управление на проекти, онлайн консултации или подпомагане при превод на някои от идеите.
Безвъзмездната помощ е до 7500 евро.
Краен срок за кандидатстване: 26 март 2018, 23:59 CET.
Научете повече: https://seedsforintegration.org
« към Стипендии

Календар

Информационни материали

Европейски корпус за солидарност