The A Sea of Words - интернационално състезание за писане на кратки истории - 2018

18 Април 2018
« към Конкурси

"Международният конкурс за късометражни стилове The  A Sea of Words 2018 стартира!
Фондацията "Анна Линд" и Европейският институт за Средиземноморието приканват младите хора, на възраст между 18 и 30 години, от 43-те страни от евро-средиземноморската зона, да се присъединят към конкурса.
На 11-ия си рожден ден под мотото "Памет и идентичност: преосмисляне на културното наследство" в рамките на Европейската година на културното наследство ", конкурсът дава възможност на младежите от Евро-Средиземноморието да разкажат за собствения си опит и емоции във връзка с културно наследство.
Културното наследство допринася за създаването на по-обединени общества и за насърчаване на растежа и заетостта в градовете и регионите.
Кратките разкази трябва да бъдат оригинални, максимум 2500 думи, и могат да бъдат написани на някой от официалните езици на страните-участнички.
Авторите на 15-те най-хубави истории ще бъдат поканени да присъстват на церемонията по връчването на наградите в Барселона, Испания на 19 септември 2018 г. и да участват в различни културни дейности, които ще се проведат от 19 до 21 септември 2018 г.
Само една история на един автор ще бъде приета.
Избраните истории ще бъдат публикувани в книга в цифров формат с текстовете на оригиналния език и съответния английски превод.
Срокове: 20 април 2018 г. (за национален подбор); 1 юни 2018 г. (за международен подбор).
Научете повече: https://bit.ly/2vlfrfb
« към Конкурси

Календар

Информационни материали

Европейски корпус за солидарност