26 юни-3 юли 2018: Младежки лагер - Youth Peace Camp - Будапеща, Унгария

11 Април 2018
« към Конкурси

26 юни-3 юли 2018: Младежки лагер - Youth Peace Camp - за ангажиране на млади хора и младежки организации от засегнати от конфликти региони за  диалог и трансформация на конфликти, Будапеща, Унгария
Лагерът има за цел да ангажира млади хора и младежки организации от засегнатите от конфликти региони в дейности за диалог и трансформация на конфликти въз основа на образованието за човешки права и междукултурното обучение.
Лагерът е насочен към млади хора на възраст между 18 и 25 години от следните засегнати от конфликти общности: Кипър (кипърски гърци и кипърски турци), Косово, участници от албански, сръбски и други общности и от Южен Кавказ, по-специално от засегнатите от конфликти региони и етническите малцинства.
Те трябва да бъдат изцяло ангажирани да участват в проекта за младежки мирен лагер, да участват в младежки или общностни проекти и да бъдат мотивирани да осъществяват младежки инициативи за изграждане на мир в собствените си общности и да могат да работят на английски език.
Специален приоритет ще бъде даден на кандидатите, които са или са били разселени в резултат на въоръжени конфликти (бежанци, вътрешно разселени лица, мигранти, търсещи убежище).
Разходите за пътуване и визи се възстановяват при представяне на съответните разписки съгласно правилата на Съвета на Европа. Управителният съвет и семинарът ще бъдат предоставени и платени от Съвета на Европа в Европейския младежки център в Будапеща.
Краен срок за кандидатстване: 13 април 2018, 13:00 ч. CET.
Научете повече: https://bit.ly/2pOiwPu
« към Конкурси

Календар

Информационни материали

Европейски корпус за солидарност