Конкурсът # SaferInternet4EU вече е отворен за участие

08 Март 2018
« към Конкурси

Конкурсът # SaferInternet4EU вече е официално е запонал и  ще продължи до 15 май 2018 г. Право за участие в него имат всички европейски държави-членки, както и Исландия и Норвегия.
Конкурсът е част от кампанията # SaferInternet4EU за популяризиране на онлайн безопасността, медийната грамотност и кибернетичната хигиена, което прави децата, родителите и учителите по-информирани за възможностите и предизвикателствата на цифровите технологии.
Канят се участници в следните категории:
  • Конкурс за организации - публични и частни организации (включително организациите на Insafe мрежата), специалисти от академичните среди - предвидено е възнаграждение за висококачествена и новаторска онлайн програма за обучение по безопасност, ресурсна кампания или кампания за повишаване на осведомеността.
  • Конкурс за учители – награди за забележителна и вдъхновяваща инициатива, решение или ресурс от един учител или група от учители.
  • Състезание за младежи - предвидена е награда за забележителна и вдъхновяваща инициатива, решение или ресурс от един млад човек или от група млади хора.
Всички изявления трябва да следват целите на стратегията "По-добър интернет за деца", като се занимават с теми като фалшиви новини, кибертормоз, свързани играчки и опасения за неприкосновеността на личния живот, подправяне или излагане на вредно или тревожно съдържание или по-общо въпроси, свързани с кибернетичната хигиена.
Комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще връчи наградите на официална церемония по награждаването, която ще се проведе през ноември, в Брюксел на Форума за по-безопасен Интернет 2018.
За повече информация, срокове, правила за конкуренция и процедура за кандидатстване, моля посетете уеб сайта на Европейската комисия за по-добъринтернет за деца и следвайте кампанията # SaferInternet4EU.
Прочетете повече: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/saferinternet4eu-awards-competition-now-open-applications
« към Конкурси

Календар

Анкета

Какво знаете за ТСА?

Всички анкети »

Информационни материали

Европейски корпус за солидарност