Фондация Анна Линд стартира наградата за средиземноморска журналистика 2017

01 Септември 2017
« към Конкурси

Фондация Анна Линд стартира наградата за средиземноморска журналистика 2017
Журналисти от  пресата, телевизията, радиото и новите медии, гражданите на 42-те страни от Съюза за Средиземноморието, в допълнение Либия и Сирия, са поканени да представят своите произведения за справяне с междукултурни въпроси в рамките на евро-средиземноморските общества - толерантност, свобода на изразяване, борба с ксенофобията, екстремизъм и тероризъм. Специално внимание ще бъде обърнато на работата, посветена на темата "Междукултурните градове и миграцията".
Ще се даде приоритет на младите журналисти на ранен етап от професионалното им  развитие.
Предлаганите журналистически материал биха могли да бъдат публикувани в печатни  - онлайн медии или да да  излъчени по радиото или телевизията между 1 януари и 27 септември 2017 г.
Жури, съставено от изтъкнати медийни професионалисти и изключителни интелектуалци, ще раздаде четири награди, включително индивидуални парични награди, на стойност от 2500 евро, по време на престижна церемония по награждаването, която ще се проведе в Брюксел.
 По случай 10-то издание Специалната награда е подготвена за възпитаници  и ще бъде връчена от секретариата на фондация "Анна Линд" за изключителен принос на възпитаниците на журналистическата награда за насърчаване на междукултурния диалог.
Краен срок за подаване на материали: 27 септември 2017 г.
Научете повече: http://www.annalindhfounhttp://www.annalindhfoundation.org/mediterranean-journalist-awarddation.org/mediterranean-journalist-award
« към Конкурси

Календар

Информационни материали

Европейски корпус за солидарност