Неформална среща на директорите на национални агенции по Програма „Еразъм+“, сектор „Младеж“

28 Април 2018
« към Еразъм +

В периода 17 – 19 април 2018г., в „София Хотел Балкан“, в гр. София, ще проведе неформална среща на директорите на националните агенции по Програма „Еразъм+“ в сектор „Младеж“. Събитието се провежда в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС. Домакин на срещата ще бъде Център за развитие на човешките ресурси в качеството му на национална агенция по Програма „Еразъм+“ за България.

Официалната среща се откри на 17.04.2018 г. със специалното участие на Робърт Франче, началник сектор „Младеж“ в Главна дирекция „Образование, младеж, спорт и култура“ на ЕК, отговаряща за Програма „Еразъм+“.

По време на срещата се обсъдиха възможностите пред Програма „Еразъм+“ след 2020 година. Сред основните теми, които се дискутираха, със значение за бъдещия формат на Програмата, бяха: социалното включване,  споделените европейски ценности, предоставянето на възможностите за включване на по-голям брой  европейски граждани в Програмата.

Обсъдена бе и новата инициатива на ЕК - Европейски корпус за солидарност, който обединява младите хора с идеята да се изгради едно общество, подкрепящо хората в затруднено положение. С Европейския корпус за солидарност се увеличават възможностите за  младите хора, които искат да помагат, да се учат и да се развиват.

« към Еразъм +

Календар

Информационни материали

Европейски корпус за солидарност