Неформална среща на директорите на национални агенции по Програма „Еразъм+“, сектори „Образование и обучение“

16 Април 2018
« към Еразъм +

В периода 11-13 април 2018г., в хотел „Маринела“, гр. София, се провежда неформална среща на директорите на националните агенции по Програма „Еразъм+“ в сектори „Образование и обучение“. Събитието е част от официалния календар на българското председателство на Съвета на ЕС. Домакин на срещата е Център за развитие на човешките ресурси в качеството му на национална агенция по Програма „Еразъм+“ за България.

Официалната среща бе открита на 12.04.2018 г., в 9.30 ч. от  г-жа Деница Сачева, заместник-министър на образованието и науката. Приветствия към участниците направи г-жа Моника Панайотова, заместник-министър за българското председателство на Съвета на ЕС 2018, както и г-жа Барбара Нолан, началник отдел „B4“ в Главна дирекция „Образование, младеж, спорт и култура“ на ЕК, отговаряща за Програма „Еразъм+“.

По време на срещата ще бъдат обсъдени възможностите пред Програма „Еразъм+“ след 2020 година. Сред основните теми, които ще се дискутират и ще бъдат от значение за определяне на бъдещия формат на Програмата ще бъдат социалното включване,  споделените европейски ценности, предоставяне на възможности за участие в Програмата на по-голям брой потенциално заинтересовани европейски граждани.

« към Еразъм +

Календар

Информационни материали

Европейски корпус за солидарност