Мениджър за един ден

22 Април 2015
« към Еразъм +

Национален Еврогайдънс център България взе участие в инициативата „Мениджър за един ден“. Тя се проведе на 25 март 2015г., в хотел „Шератон“, гр. София. 

Инициативата е насочена насочен към ученици и студенти от учебни заведения в София и страната, като целта му е даде ориентир на младите хора кои актуални професии днес са с най-добра перспектива за развитие в следващите години. Целта на  този форум е да събере над 150 ученици и студенти и да очертае  от една страна кои са актуалните сфери, в които ще се търсят професионалисти в близко бъдеще, а от друга, кои са най-ефективните инструменти за професионално ориентиране и кои са ключовите компетенции, които ще са от особена важност за успешната реализация на младежите на пазара на труда.

На форума бяха представени:

  • Инструментариума на Еврогайдънс;
  • Съвети от специалист по човешки ресурси за новите подходи в търсене на професионална реализация;
  • Поредица от 10 сесии на професионалисти от различни браншове, които представиха своята професия и перспективите пред нея;
  • Основни програми на ДАБ за обучение по предприемачество (за учители ученици).

Както и в предходни години, така и тази година ученици от цялата страна отново  преживяха един реален работен ден във фирми, държавни и общински институции. Освен че предлагат възможности за ефективна професионална ориентация, за много от младите хора това преживяване оставя незабравим отпечатък за цял живот и е първа стъпка в тяхната успешна реализация.

За първи път тази година в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“  се проведе и форум „Професиите на бъдещето“, на който бяха поканени за лектори мениджъри от топ организации в България, които споделиха тенденциите за развитие на професиите в техните области и  коментираха новите изискванията и предизвикателства пред бъдещите кандидат служители. Представих своите виждания за кариерното ориентиране, разговарях  с учениците.

« към Еразъм +

Календар

Информационни материали

Европейски корпус за солидарност